Forumregler

Dessa regler har ställts upp för att klargöra forumanvändarnas ansvar här hos Hobbyelektronik och Hemautomation. De måste följas av alla för att forumet ska bli en trevlig och givande plats för alla att vistas på.

 1. Allmänt

  1. Var hjälpsamma och trevliga mot varandra.

  2. Försök hålla er till ämnet. Sidodiskussioner kan vara intressanta men tänk på att andra också ska orka med att läsa så undvik för mycket trams.

  3. Undvik "krigande", acceptera att man har olika åsikter. Eller istället för att "kriga", försök ställa frågor för att bättre förstå varför man tänker annorlunda och acceptera att man får tycka olika.
  #
 2. Moderering

  1. Inlägg kan ändras av moderator vid regelbrott enligt helt fri tolkning från moderator, med eller utan anmälan. Håller man sig till de allmänna reglerna så ska man aldrig riskera att bli raderad eller varnad.

  2. Meddelande om åtgärder kan göras i trådarna men det är ingen regel att så sker. Mindre ändringar i inlägg kan kommenteras i samband med åtgärden.

  3. Frågor om moderering tas med moderator/admin, det skapar bara dålig stämning att diskutera detta i trådarna. Den som får något raderat bör också fundera på om det kanske var personens eget fel eller om man bara kan anstränga sig lite mer fortsättningsvis för att undvika att något tas bort.
  #
 3. Trådskaparen

  1. Givetvis äger alla sina egna inlägg men i det här forumet ser jag gärna att den som skapar en tråd känner lite extra för den och hjälper till att styra in debatten på rätt spår, alltså lite hjälpmoderator om det behövs.
  #