Rgb led styrning i Bastu

Här kan man starta en egen tråd för sitt stora eller lilla projekt, för att få inspiration, beröm, hjälp om man kör fast etc.
Kredor
Inlägg: 1
Blev medlem: mån 05 jun 2017, 20:51

Rgb led styrning i Bastu

#1

Inläggav Kredor » mån 05 jun 2017, 21:15

Mitt första arduinoprojekt var att styra färg och intensitet på RGB led strip i bastun genom att använda en DHT22 sensor för att mäta temp och luftfuktighet. Styr gör jag med en arduino Leonardo. Temp styr färgen från blå till röd. Jag använder en algoritm för att göra om från HSV till RGB för att lättare styra färgglidningen. Sedan har jag en timer på 5 minuter som med pwm linjärt minskar intensiteten på lamporna så att det blir mörkare och mörkare. Då måste man hälla på mer vatten på aggregatet för att starta om timern och det blir ljust igen. Sensorn läser av en ökning i luftfuktighet.
Tyvärr förlorade jag det okompilerade programmet, men så länge det ligger på arduinon så funkar det!

Användarvisningsbild
hanpa
Inlägg: 116
Blev medlem: tor 18 maj 2017, 20:11

Re: Rgb led styrning i Bastu

#2

Inläggav hanpa » mån 05 jun 2017, 21:28

Hej och välkommen hit!

Kul projekt! Inga problem med värmen/fuktigheten? Komponenterna är väl inte gjorda för att tåla sånt.

Jag antar att du lätt skulle skriva om programmet om du redan löst problemet. Jag lägger allt viktigt i en mapp som synkas mot Dropbox, då tappar jag i alla fall inte bort något även om man kan klanta till det ändå...

Du kanske har lust att bygga upp det igen och lägga upp koden? Det är spännande att se hur andra gör och man lär sig mycket. Några bilder vore kul också att se, hur det ser ut i bastun. Var har du Arduinon? Utanför bastun?


Återgå till "Egna projekt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst